The Hardest Riddles in the World with Answers

Here are some hardest riddles with answers. The hardest riddles in the world are those that stump even the smartest people. They are the ones that make you think long and hard before you can come up with an answer.

And, even then, you may not be sure if you have the correct answer. These are the riddles that will challenge your mind and leave you scratching your head.

Hardest Riddles & Answers

If you think you are up for the challenge, then take a look at some of the hardest riddles in the world. See if you can figure them out. Good luck!

Riddle 1: I speak without a mouth and hear without ears. I have no body, but I come alive with wind. What am I?

Answer: I am an Echo!

Riddle 2: You see a boat filled with people. It has not sunk, but when you look again you don’t see a single person on the boat. Why?

Answer:Everyone was jumping overboard to escape a sinking ship!

Riddle 3: You are in a cabin and it is pitch black. You have one match. Which do you light first, the newspaper, the lamp, the candle, or the fire?

Answer:The match!

Riddle 4: A man has a bee in his hand. What’s in his eye?

Answer: Tears!

Riddle 5: Mary’s father has five daughters: 1. Nana 2. Nene 3. Nini 4. Nono. What is the name of the fifth daughter? If you answered Nunu, you are wrong.

Answer: It’s Mary!

Riddle 6: What has a head but no body, a bed but no sleep, a mouth but no voice?

Answer: A river!

Riddle 7: I’m not alive, but I grow; I don’t have lungs, but I need air; I don’t have a mouth, but water kills me. What am I?

Answer: A fire!

Riddle 8: I can be cracked, I can be made. I can be told, I can be played. What am I?

Answer: A joke!

Riddle 9: I have a head and a tail, but no body.

Answer: A coin!

Riddle 10: I have a head and a tail, but no body.

Answer: A coin!

Riddle 11: I run but never walk, often murmur, never talk. I have a mouth but never speak. What am I?

Answer: A stream!

Riddle 12: What has one bee at one end and five bees at the other?

Answer: A beehive!

The hardest riddles in the world with answers are those that stump the most people. Riddles that are easy for some but difficult for others can be found all over the internet and in books. The answer to these riddles may not be immediately apparent, and they may require some thought to solve.

However, the satisfaction of finally finding the answer to a difficult riddle is well worth the effort.