Are you searching for the solution to the riddle “A man buys a horse for $60”? Look no further! Here is the correct answer, along with a detailed explanation.
Riddle: A man buys a horse for $60. He sells the horse for $70. He then repurchases the horse for $80 And he then sells the horse again for $90. In the end a how much money did the man make or lose? Or did he break even?
Answer: The man made a profit of $20.
Explanation: To solve this riddle, we can follow these three steps:
- Calculate the total amount of money the man spent on buying horses: $60 + $80 = $140
- Calculate the total amount of money the man made from selling horses: $70 + $90 = $160
- Calculate the man’s total profit or loss by subtracting the amount spent on buying horses from the amount made from selling horses: $160 – $140 = $20 profit
So, we can conclude that the man made a profit of $20 by selling each horse for a profit of $10 and selling two horses in total. This is the correct answer to the riddle “A man buys a horse for $60.”