500+ Hard Riddles with Answers for Kids

Hard Riddles with Answers for Kids list 301 – 320 :

301. Riddle: I have two eyes in the front and a lot of eyes on my tail. What am I?

Answer: Peacock

302. Riddle: Voiceless it cries, wingless flutters, toothless bites, mouthless mutters.

Answer: Wind

303. Riddle: I am a protector. I sit on a bridge. One person can see right through me, while others wonder what I hide. What am I?

Answer: Sunglasses

304. Riddle: What falls but never breaks?

Answer: Night

305. Riddle: What did Sir Lancelot wear to bed?

Answer: Knight gown

306. Riddle: It is a gruesome form of betray.

Answer: Backstab

307. Riddle: Known as a great deceiver, it is evil’s incarnation, Once used for veneration, The root of all procreation. All you can do is shiver, when it begins to slither.

Answer: Snake

308. Riddle: Sometimes it glitters, but often not; May be cold, or may be hot! Ever changing though, the eye can’t measure, concealed within are many treasures. Some find safety beneath its gate, while some may die beneath its weight! Old and broken, it brings forth life.

Answer: Rock

309. Riddle: It is something you will never see again.

Answer: Yesterday

310. Riddle: Begin with a word, five letters to my name, remove the first and last but I am the same. Take out my middle and still I remain.

Answer: Empty

311. Riddle: Everybody’s got one.

Answer: Secret

312. Riddle: I do not breathe, but I run and jump. I do not eat, but I swim and stretch. I do not drink, but I sleep and stand. I do not think, but I grow and play. I do not see, but you see me every day.

Answer: Leg

313. Riddle: What has teeth but no mouth?

Answer: Saw

314. Riddle: What does man love more than life, fear more than death or mortal strife. What the poor have, the rich require, and what contented men desire. What the miser spends, and the spendthrift saves. And all men carry to their graves.

Answer: Nothing

315. Riddle: The older they are the less wrinkles they have.

Answer: Tires

316. Riddle: Look into my face and I’m everybody. Scratch my back and I’m nobody.

Answer: Mirror

317. Riddle: If you lose me you may cause people around me to lose me too. What am I?

Answer: Temper

318. Riddle: Slowly creeping, I am weeping, changing shades, and growing.

Answer: Spring

319. Riddle: The land was white the seed was black. It’ll take a good scholar to riddle me that.

Answer: Book

320. Riddle: I’m in a box, full of that which is most rare. But I’m not a flute, and I’m not some hair. Though soft be my bed, I’m as hard as a rock. While dull in the dark, I glisten once unlocked.

Answer: Jewel

Leave a Comment