500+ Hard Riddles with Answers for Kids

Hard Riddles with Answers for Kids list 41 – 60 :

41. Riddle: A hundred brothers lie next to each other; Each white and fine – they’ve only one spine. I am the tongue that lies between two. Remove me to gathertheirwisdomtoyou.

Answer: Bookmark

42. Riddle: For our ambrosia we were blessed, By Jupiter, with a sting of death. Though our might, to some is jest, we have quelled the dragon’s breath. Who arewe?

Answer: Bees

43. Riddle: What must be in the oven yet cannot be baked? Grows in the heat yet shuns the light of day? What sinks in water but rises with air? Looks like skin,butisfineashair?

Answer: Yeast

44. Riddle: I dig out tiny caves, and store gold and silver in them. I also build bridges of silver and make crowns of gold. They are the smallest you could imagine.Soonerorlater, everybody needs my help, yet many people are afraid to let me help them. Who am I?

Answer: Dentist

45. Riddle: What is put on a table, cut, but never eaten?

Answer: Cards

46. Riddle: Slayer of regrets, old and new, sought by many, found by few.

Answer: Redemption

47. Riddle: I ate one and threw away two.

Answer: Oyster

48. Riddle: Kills the bad ones and the sad ones. Tightens to fit, so one size fits.

Answer: Noose

49. Riddle: Break it and it is better, immediately set and harder to break again.

Answer: Record

50. Riddle: An open-ended barrel, it is shaped like a hive. It is filled with the flesh, and the flesh is alive!

Answer: Thimble

51. Riddle: Two legs I have, and this will confound, only at rest do they touch the ground. What am I?

Answer: Wheelbarrow

52. Riddle: A deep well full of knives

Answer: Mouth

53. Riddle: We hurt without moving. We poison without touching. We bear the truth and the lies. We are not to be judged by our size. What are we?

Answer: Words

54. Riddle: The strangest creature you’ll ever find: Two eyes in front and many-many more behind.

Answer: Peacock

55. Riddle: I cover what is real and hide what is true, but sometimes I bring out the courage in you. What am I?

Answer: Makeup

56. Riddle: I’m so simple I only point, Yet I guide people all over the world. What am I?

Answer: Compass

57. Riddle: Goes over all the hills and hollows, Bites hard, but never swallows.

Answer: Frost

58. Riddle: What is that which goes with a carriage, comes with a carriage, is of no use to a carriage, and yet the carriage cannot go without it?

Answer: Noise

59. Riddle: Thousand layup gold within this house, but no man made it. Spears past counting guard this house, but no man wards it.

Answer: Beehive

60. Riddle: I cut through evil Like a double-edged sword, and chaos flees at my approach. Balance I single-handedly upraise, through battles fought with heart and mind,Instead of with my gaze. What am I?

Answer: Justice

Leave a Comment